Tatoeage verwijderen: Hoe je voor te bereiden en wat je kunt verwachten

koppel met tatoeages

Verwijdering van tatoeages met behulp van laser behoort tot de veiligste en gemakkelijkste methoden om van ongewenste tatoeages af te komen. Het proces is bedoeld om de eigen natuurlijke processen van het lichaam voor het reinigen van de huid te stimuleren. Voor wie een tattoo laten verwijderen overweegt, zijn hier de belangrijke dingen om te weten.

Vóór laser tatoeage verwijdering

In het algemeen kun je je het beste op elke laserbehandeling voorbereiden door de tatoeagezone helemaal schoon, beschermd, en vrij van huidverzorgingsproducten te houden. Hier zijn enkele specifieke instructies:

– Vermijd het gebruik van huidverzorgingsproducten of geurstoffen vóór de behandeling, behalve sunblock.

– Vermijd het gebruik van bruiningslotion gedurende twee weken voor de behandeling.

– Vermijd blootstelling aan de zon in het algemeen.

– Vermijd vooral zonnebanken gedurende een volle maand vóór de behandeling.

Er zijn ook verschillende pro-actieve manieren om je op de behandeling voor te bereiden:

– Volg alle instructies die je bij je consult krijgt, vooral eventuele voorschriften.

– Gebruik dagelijks een breed-spectrum sunblock (minstens 30 SPF).

– Neem een bad of douche voor de behandeling. De tatoeagezone moet helemaal schoon zijn.

– Breng ons op de hoogte van eventuele medische kuurbehandelingen die in het hele behandelingsgebied ontvangen zijn.

Wat je kunt verwachten tijdens Laser Tattoo Verwijdering

Het eerste consult zal bepalen hoe de behandeling moet verlopen. Je persoonlijke laser tatoeage verwijderaar zal naar je recente medische geschiedenis informeren, een idee krijgen van je behandelingsdoelen, en het proces in detail uitleggen. Het tatoeagegebied wordt gereinigd, en de behandelaar zal het gebied onderzoeken en je realistische verwachtingen geven.

Patiënten en technici dragen beschermende oogkleding tijdens de behandeling. Elk deel van het lichaam van de patiënt wordt bedekt, behalve het behandelingsgebied. De behandelingstijd voor het verwijderen van tatoeages varieert, maar kan in zo weinig als 15 minuten klaar zijn. Laser tatoeage verwijderen veroorzaakt aanzienlijke pijn bij de behandeling. Er wordt topische lidocaïne over de tatoeage aangebracht, die vóór de behandeling 15 tot 20 minuten blijft zitten.

Tip: tattoo laten verwijderen Rotterdam

Verzorging van met laser verwijderde tatoeages

Na de procedure is wat blaarvorming of korstvorming van de tatoeage gebruikelijk. De hoeveelheid hangt af van hoe hoog de energie van de laser is op het moment van de procedure. De patiënt kan kiezen voor een hogere energie, waardoor minder behandelingen nodig zijn, of voor een lagere energie, waarbij minder huidreactie optreedt maar wel meer behandelingen nodig zijn.

De tatoeagekleurstof wordt door de ontstekingscellen van het lichaam verwijderd nadat de kleurstofdeeltjes door de laser in grootte zijn afgebroken. Het gebruik van ontstekingsremmende medicijnen na de procedure werkt dus averechts op het opruimen van de kleurstof. Probeer gedurende zes weken na je procedure ontstekingsremmende medicijnen te vermijden. De verwijdering zal pas enkele maanden duidelijk worden terwijl de lichaamsprocessen de inkt afbreken.

Wat te vermijden na de procedure:

– Vermijd lichaamsbeweging gedurende enkele dagen.

– Vermijd onderdompeling van de tatoeage in water van welke soort dan ook gedurende ten minste de eerste 3 weken na de behandeling.

– Vermijd langdurige blootstelling aan de zon in het algemeen, en vermijd vooral zonnebanken gedurende een volle maand na de behandeling.

– Vermijd elke agressieve aanraking van de behandelde plek, zoals krabben, peuteren, schrobben of scheren. Het is belangrijk om het gebied vanzelf te laten genezen.

– Vermijd ontstekingsremmende medicijnen gedurende zes weken na de behandeling.

Wat te doen na de behandeling:

– Het staat de patiënten vrij ijskompressen te gebruiken (met tussenpozen van 20-30 minuten) of pijnstillende medicijnen zonder recept te gebruiken om het ongemak te minimaliseren.

– Gebruik eenmaal daags een zachte zeep om het behandelde gebied te reinigen. Dep de huid zachtjes droog.

– Om het gebied te beschermen en te bevochtigen, gebruik je een niet-klevend verband. Breng tweemaal daags zachtjes een post-laser gel aan gedurende 7-10 dagen of tot het gebied genezen is.

– Kom na 2-3 maanden terug voor een vervolgbeoordeling.