Doet het zetten van een tattoo pijn?


Veel mensen vragen ons vaak of het zetten van een tattoo pijn doet. Helaas kunnen wij hier eigenlijk geen eenduidig antwoord op geven, omdat het per persoon en per plek op je lichaam een verschil maakt. Wel kunnen we een indicatie geven van welke plekken doorgaans pijnlijker zijn dan andere plekken, en hoe je de pijn kan minimaliseren tijdens het zetten van de tattoo.

Wat zijn pijnlijke plekken?

Plekken die over het algemeen bekend staan als pijnlijke plekken voor een tattoo zijn plekken op je lichaam waar veel zenuwuiteinden bijeen komen. Denk bijvoorbeeld aan je tepels, hals, onderbuik, onderrug, ribben, knieƫn en voeten. Minder pijnlijke plekken zijn bijvoorbeeld je boven- en onderarmen, je schouders en bij vrouwen de bovenbenen. Uiteraard verschilt het nog steeds per persoon waar het nu echt het meeste pijn doet.

Hoe zorg je voor minder pijn op de pijnlijke plekken?

Wil je toch graag een tattoo op een plek die erom bekend staat pijn te doen? Dat kan gewoon, er zijn namelijk genoeg tips die we kunnen geven waardoor het minder pijn zal doen. Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent als je de tattoo gaat zetten. Zorg dat je de dag ervoor voldoende rust hebt genomen, en dat je een goede nachtrust hebt gehad. Wat je op de dag zelf kan doen is ervoor zorgen dat je zo ontspannen mogelijk bent. Zorg er bovendien voor dat je een goede maaltijd hebt gegeten van te voren. Drink de dag ervoor ook geen alcohol, of gebruik geen drugs. Dit kan je spanningsklachten verergeren wat het zetten alleen maar pijnlijker maakt. Ten slotte helpt het niet om pijnstillers te nemen en is dit zelfs niet toegestaan voor het zetten van een tattoo. Pijnstillers en alcohol verdunnen je bloed waardoor de inkt minder goed in de huid wordt opgenomen, en je meer zal bloeden. 

Wat kan je nog meer doen

Om rustiger te zijn van te voren zijn er nog een aantal andere dingen die je kan doen. Zorg dat je optijd op je afspraak komt zodat je niet hoeft te haasten. Het is fijner als je even in de studio moet wachten dan dat je gehaast aankomt en meteen aan de beurt bent. Zorg dat je niet zelf hoeft te autorijden, of kom met het OV. Je mag bij Tattoo Studio Almere ook altijd iemand meenemen, als dat jou rust geeft. Hou het dan wel bij een persoon, zodat niet heel de studio vol staat en het te druk wordt, dit zorgt namelijk ook voor onrust. 

Met deze tips ben jij optimaal voorbereid op het zetten van je tattoo, dus ben jij nu overtuigd dat je het aandurft? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij ons!