Welke stijl tattoo past bij jou?


Er zijn heel veel verschillende tattoo stijlen. Elke stijl heeft zijn eigen uiterlijke kenmerken, en meestal is een tattoo artiest gespecialiseerd in een stijl. Mensen die al meerdere tattoos hebben willen vaak in dezelfde stijl getatoeëerd worden, zodat het een beetje een geheel blijft. Heb je nog helemaal geen tatoeages, dan kan het even zoeken zijn wat precies jouw stijl is. In deze blog lees je meer over verschillende tattoo stijlen.

Gedetailleerd of niet?

Wil je graag een heel gedetailleerde tatoeage, of heb je liever iets met weinig detail? Wanneer je een gedetailleerde tatoeage wil, kan je het beste kiezen voor een stijl waarin veel schaduw en kleine lijntjes gebruikt wordt. Stijlen die vaak zeer gedetailleerd zijn zijn de Realistische stijl, de Neo traditionele stijl en de Dotwork stijl. 

Veel kleur of geen kleur?

Wil je een tattoo met of zonder kleur? Kleur in je tatoeage is vaak heel bepalend voor hoe je tattoo eruit ziet. Een tattoo stijl waar heel veel kleur in voorkomt, en die sowieso eigenlijk gebaseerd is op kleur, is de watercolor stijl. De watercolor stijl is gebaseerd op het verven met waterverf. Dit zijn vaak tatoeages die niet heel erg hard zijn, en vaak komen er bloemen, soepele lijnen en vogels in voor. De stijl wordt soms aangemerkt door critici als kinderachtig, maar een mooie watercolor tattoo zetten is een ware kunst. Ook in de Old School (traditional) stijl komt vaak kleur voor. Dit zijn vaak de klassieke kleuren zoals donkergroen, donkerrood en donkerblauw. Ook de Japanse tatoeage stijl kent veel kleuren. Bij deze stijl beperkt het zich ook niet tot traditionele kleuren, maar worden heel veel verschillende kleuren gebruikt.

Klein of groot?

Wil je graag een kleine of een grote tatoeage? De grootte van een tatoeage is niet per se afhankelijk van een stijl, maar vaak zijn de tatoeages bij stijlen zoals dotwork, tribal, realistisch en neo traditioneel wel automatische wat groter. Deze stijlen zijn moeilijker te verwerken in kleine tatoeages. Kleine tatoeages zijn vaak tattoos in de stijlen fine line of linework.

Bij Tattoo Studio Almere kunnen wij maar liefst 9 verschillende stijlen tatoeëren. Ben je benieuwd naar ons verhaal, lees dan snel verder over onze studio, en kijk wat wij voor jou kunnen betekenen.